Suomen hallituksen asettamat rajoitukset koronavirusepidemiaan liittyen

Vaikka 10 ja 50 hengen kokoontumisrajoitukset eivät virallisesti tai lain mukaan rajoita meidän toimintaamme kuntosaleilla, tulee 50 hengen tapaamisten salliminen varmasti vaikuttamaan muun muassa ryhmäliikuntaan.

Kävijämäärältään alhaisimman tilastollisen viikon jälkeen (30.3 - 4.4) olemme edellisviikolla hiukan noustu ja suunta näyttää tasaisesti ylöspäin. Tämä on äärimmäisen positiivista ja toivomme myös, että jo tehdyt toimenpiteet sekä meillä että koko Suomessa, vaikuttavat positiivisesti ja hidastavasti koronavirusepidemiaan.

Meidän alaa koskevat isoimmat helpotukset ovat ulkoliikuntapaikkojen avaaminen 14.5. sekä ihmisten kokoontumista rajoittavien määräysten helpottaminen 1.6.2020 alkaen, eli kesäkuusta alkaen sallitaan 50 hengen kokoontumiset.

Vaikka 10 ja 50 hengen kokoontumisrajoitukset eivät virallisesti tai lain mukaan rajoita meidän toimintaamme kuntosaleilla, tulee 50 hengen tapaamisten salliminen varmasti vaikuttamaan muun muassa ryhmäliikunnan kysyntään. Tällä hetkellä meillä ei kuitenkaan ole vielä selvää ohjeistusta siitä, miten näissä 50 hengen kokoontumissa tulee toimia. Valtiovallan tiedotteessa sanottiin seuraavaa:
"50 hengen kokoontumisrajoitusta sovelletaan julkisten kokoontumisten lisäksi (suositukseen perustuvana toimintaohjeena) myös yksityisen ja kolmannen sektorin järjestämissä tilaisuuksissa, kulttuuri-, harraste-, liikunta- ja urheilutapahtumissa sekä uskonnollisissa tilaisuuksissa. Sisätilojen ja alueellisesti rajattujen ulkotilojen, kuten huvipuistojen, eläintarhojen, kirjastojen ja elokuvateattereiden osalta turvallisuus varmistetaan asiakasmäärien rajaamisen, turvaetäisyyksien ja hygieniaohjeistuksen kautta. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa ohjauskirjeen aluehallintoviranomaisille näiden rajoitusten toimeenpanemiseksi tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi tartuntatautilain nojalla."

On oletettavaa, että Sosiaali- ja Terveysministeriö tulee määrittelemään 1,5-2,0 metrin ”turvarajat” siitä, kuinka lähekkäin ihmiset saavat olla. Näitä ohjeita odotetaan nyt kuin kuuta nousevaa ja jatkamme tiedottamista kun saamme lisäohjeistuksia.

Olemme suunnitelleet ryhmäliikunnan uudelleen käynnistämisen porrastetusti 1.6.2020 alkaen.


Treenikontilla treeniä ulkoilmassa

Täällä pääset treenaamaan monipuolisella välineistöllä ulkoilmassa. Meille pääsee hyvin myös julkisilla pidemmänkin matkan päästä ja mikä parasta - joka päiväksi olemme tehneet sinulle valmiin ohjelman.

Lue lisää


#17 Blogi - Nälän eri lajit

Nälän voi jakaa seitsemään eri kategoriaan. Ovatko ne sinulle tuttuja?

Lue lisää


Hanki oma jäsenyys helposti verkkokaupasta!