MESTARUUSLIIGAN KÄRKIKAMPPAILU KAUPPI SPORTS AREENALLA

VaLePa Sastamala Tampere – Savo Volley Kauppi Sports Center tiistaina 23.11. klo 18.30. ​​​​​​​

Erikoinen otsikko, koska sarjataulukossa Savo Volley on kärjessä 26 pisteellä ja VaLePa viidentenä 16 pisteellä. Europelien vuoksi VaLePa on pelannut vasta 6 peliä ja edellä olevat joukkueet 3-4 peliä enemmän. Savo Volleylla on vasta yksi tappio, pukkipaidoilla ei yhtään, mutta kaksi pistemenetystä 3-2 voitoissa. Koko sarjataulukko jutun lopussa.

Savo Volleylla on tällä kaudella mielenkiintoinen joukkue. Päävalmentaja Timo Tolvasella on monia erilaisia kokoonpanovaihtoehtoja. Joukkueessa on ykköskuusikolla useita varteenotettavia haastajia. Feodor Ivanovin pikkuveli Ilja Ivanov on nuori lahjakas passari. Hän on ajoittain pelannut myös hakkurina. Hakkurin paikalle on tarjolla 203 cm pitkä Veikka Lindqvist, savolaisen valmennustyön helmiä, kasvattajaseura Mikkelin Passarit. Lindqvist täyttää marraskuussa 18 vuotta, mutta on jo peleissä esittänyt aikamiehen otteita. Hänellä on joukkueessa erinomainen esikuva ja mentori. Sauli Pappa Vainiomäen valmennuskoulun läpikäynyt Olli-Pekka Lelu Ojansivu on liigan kärkihakkureita. Lelu on sitä kovempi, mitä tiukempi paikka on. Samanlainen meritoitunut peluri on takavuosien maajoukkuekapteeni yleispelaaja Antti Silli Siltala, joka olemuksellaan saa vastustajan pasmat sekaisin. Toisena yleispelaajana on virolainen Andrus Raadik. Hänet valittiin 2017 kauden miesliigapelaajaksi.

Myös keskimiesosastolla on mielenkiintoinen pelaaja, Kalevan Lentopallossa uransa aloittanut Miki Jauhiainen. Tie Mestaruusliigaan ja maajoukkuerinkiin on ollut poikkeava. Hän siirtyi 2017 opiskelemaan Brigham Youngin yliopistoon ja on pelannut tähän kauteen asti NCAA:n yliopistosarjassa. Pituutta 25-vuotiaalla Jauhiaisella on 205 cm.

Liigan värikkäimmän tuulettajan roolista kamppailee tiukasti Savo Volleyn japanilainen libero Nose Shohei. Shohei pelasi viime kaudella Israelissa ja on ehdottomasti liigan liberoiden parhaimmistoa.

Europelien vieraspelimatkat ovat raskaita, mutta sen arvoisia. On iso hetki jokaiselle pelaajalle, kun pääsee Modenan maineikkaan Pala Paninin kentälle hienon yleisön eteen ja onnistuu vielä tekemään pisteen. Sakari Mäkinen sai hullaantuneet aplodit, kun hän onnistui pelastamaan kaukaa taidokkaalla potkulla pallon peliin. Nyt näitä kokemuksia voi hyödyntää kotoisessa Mestaruusliigassa.

VaLePan koko joukkue on pitkästä aikaa pelikunnossa. Valmentaja Janne Kangaskokolla on positiivinen ongelma, millaisen aloituskuusikon hän laittaa kentälle.