#15 Blogi - Työhyvinvointia Sipoon Sykkeen avustuksella

Yritysten on kilpailtava hyvistä työntekijöistä muillakin konsteilla, kuin rahapalkkioilla.
Työntekijöiden hyvinvoinnista huolehtiminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin, - tutkitusti hyvinvoivat ja työyhteisössään viihtyvät työntekijät ovat tehokkaampia. Puhumattakaan säästöstä mikä saadaan sairauspoissaolojen minimoimisella!
Sipoon 1. Apteekki otti yhteyttä allekirjoittaneeseen yli vuosi sitten. Apteekkari Hans Fock halusi tarjota henkilökunnalleen ohjattua liikuntaa sekä luentokokonaisuuksia ravinnosta, levosta ja liikunta- ja tukielimistöön littyviin teemoihin. Fysioterapeutti Anders Bäckman piti luentosarjan kinesioteippauksesta sekä ryhdistä. Pia Närhi piti erittäin levollisen joogatunnin ryhmälle ja antoi todella paljon tietoa miten venytellä kireitä lihaksia ja työn uuvuttamia jäseniä. Maria Eriksson piti venyttelytuokion ryhmälle. Ensimmäisen kurssin (5kk) jälkeen, apteekki ilmoitti iloisena uutisena että haluavat jatkaa toisen 5 kuukauden kurssikokonaisuuden. Tämä kurssi on juuri saatu päätökseen ja apteekkarilla oli taas yllätys hihassaan: henkilökunta voi niin hyvin tästä yhteisestä viikottaisesta liikuntahetkestä, että haluavat vielä kolmannen 6 kuukauden kurssin syksystä 2020 alkaen – Todella hienoa johtamista ja henkilöstöönsä panostamista.


"Kuntosaliharjoittelua ei olisi varmaankaan tullut aloitettua, ilman Hansin tarjoamaa mahdollisuutta. Viikottaiset tunnit työporukan kanssa Matsin hellässä huomassa ovat innostaneet uuteen harrastukseen!"


Kurssin alku ja kulku:


Sipoon sykkeeseen asteli iloinen mutta vähän hermostunut työporukka. Kuin ensimmäinen koulupäivä, joku sanoi. Kynnys tulla salille on monelle todella korkea, koska kuntosalit mielletään yleensä aivan väärin todella pelottaviksi paikoiksi missä isot lihaksikkaat salikarhut paukuttelevat raskaita rautoja. Parin minuutin jälkeen hymy oli jo herkässä kaikilla ja hauskanpito alkoi. Oltiin turvallisessa kuplassa koko tunnin: kukaan ei välittänyt muista ihmisistä salilla ja minäkin uppouduin täysin iloiseen menoon. Tehtiin ja naurettiin yhdessä! Ryhmä oli, kuten kaikki pienryhmät saleilla, todella heterogeeninen. Tämähän ei ole este, ei ongelma, eikä hidaste: jokaiselle löytyy oikeat liikkeet, riippumatta vaivoista, tekonivelistä ym. Valmentajana huomasin heti, miten yhteenhitsautuneesta ryhmästä oli kyse. Toisiaan tukevia yksilöitä joista muodostui yksi homogeeninen ryhmä. Yhteenkuuluvuus vaan vahvistui kurssien aikana ja tänä päivänä voin kyllä sanoa että jos minulla olisi farmaseutin tutkinto taskussa, haluaisin tähän apteekkiin töihin. Esimerkillinen apteekkari joka johtaa apteekkiaan henkilökunnan hyvinvointi edellä. Henkilökunta joka viihtyy yhdessä. Kiitos tästä vuodesta sipoon 1. Apteekki: upeita yksilöitä!

Tulokset:


Kaikkien liikkuvuus, yleiskunto ja voimatasot ovat parantuneet huimasti kurssien aikana, nämä on todettu lukuisilla välitesteillä. Testit ovat hyvä mittari mutta paras palaute monelta on se, että särky on hävinnyt. Liikkuvuus on parantunut ja arkiliikunta täten myös lisääntynyt. Kynnys harjoitella salilla on poissa. Ja mitä parasta: he haluavat jatkoa.


"Tämä treenimahdollisuus on ollut huikea! Työnantajalle Iso Kiitos tämän mahdollistamisesta ja Matsille ihan yhtä Iso Kiitos hyvistä ja monipuolisista treeneistä. Kunto nousee kohisten. liikunnan riemu on löytänyt takaisin luokseni ja työporukka tsemppaa toinen toistaan ja luo yhteishenkeä niin salilla kuin töissäkin. Sali on siisti, valoisa ja henki salilla on hyvä."


Hastamme kaikki yritykset Sipoossa mukaan samanlaiseen hienoon satsaukseen! Jos on kysyttävää, apteekkari varmasti voi antaa hyviä vinkkejä miten tällainen kurssi parantaa yrityksen tuottavuutta, henkilöstön hyvinvointia ja omaa hyvinvointia. Yhdessä viihtymistä ei voi mitata rahassa. Tämä on ollut minulle huikea kokemus ja toivon että jokainen johtaja ottaisi mallia tästä!

Valmentaja kiittää!
"En ole aikaisemmin tiennytkään kuinka loistavia tyyppejä minulla on työkavereina: hauskoja, positiivisia ja itsensä likoon laittavia ihmisiä. Töihin on joka päivä mukavampi tulla, kun kokee kannustavan ilmapiirin ympärillään. Yhdessä me onnistumme ja toteutamme mitä haluamme ja asiakkaat toivovat. Tulee tunne, että meille on kaikki mahdollista. Näin tuo treeneissä kasvanut itsetuntemus ja itseluottamus hehkuu ja kantaa eteenpäin päivästä toiseen. Tunne on mahtava. Kiitos Sipoon Syke ja Mats!"
"Sipoon apteekin henkilökunnan yhteistreenit kerran viikossa ovat olleet kokemuksena jotain, mitä en ole aiemmin kokenut. Liikunta ei valitettavasti ole ollut kovin paljon mukana elämänmenossa muutamaan vuoteen ennen kuin noin vuosi sitten apteekkarimme tarjosi tilaisuuden kunnon kohotukseen. Sipoon Syke oli minulle paikkana uusi, mutta hyvin pian kävi ilmi, että sinne on helppo tulla, henkilökunta onhymyileväistä ja ystävällistä sekä ilmapiiri salliva kaikennäköisille ja -kokoisille. Valmentajamme Mats Loman on kannustava ja sopivasti haastava – omissa treeneissä kun en selvästikään osaa haastaa itseäni riittävästi ja Matsin ohjauksessa huomaan, että välillä pystyykin ihmeellisiin asioihin! Salitreeni on tullut tutuksi ja olen huomannut, että tämä taitaa olla se juttu, josta pidän ja jota haluan jatkaa. Loppuun todettakoon, että hymyssä suin olen joka kerta yhteistreeneistä lähtenyt – kiitos Matsin ja työkavereiden!"

Millaisesta hyvinvointipaketista sinun yrityksesi hyötyisi?

Ota yhteyttä, niin räätälöidään juuri teidän työporukalle sopiva valmennuskokonaisuus!

elli@sipoonsyke.fiKommentit